Windows 10'da Sürücüler Nasıl Güncelleştirilir ? - Erdi KAYA
News Update
Loading...

16 Mayıs 2020 Cumartesi

Windows 10'da Sürücüler Nasıl Güncelleştirilir ?


Temiz bir Windows kurulumu yaptınız ya da sürücüleri güncellemek istediniz Windows Update ise güncelleme olmadığını söyledi ya da eski bir sürücü yükledi. Öncelikle son sürüm sürücülerin yüklenme ihtimali bi hayli yüksek. "Güvenilir ve orjinal şekilde nasıl sürücülerimi yüklerim ya da sürücülerimin güncellemelerini  nasıl yapacağım?" diyorsanız sizlere bu konu da elimden geldiği kadar yardımcı olacağım. İsterseniz direkt olarak işlemlerimize geçelim.

İlk olarak "Aygıt yöneticisine" giriyoruz. Başlat menüsüne sağ tıklayıp veya da arama bölümüne aygıt yöneticisi yazarakta ulaşabilirsiniz. Sonrasında güncelleyeceğiniz ya da yüklü olmayan bir sürücüyü kurmak istiyorsanız aygıtın üzerine çift tıklayıp "Ayrıntılar" sekmesine tıklayıp, sonrasında "Özellik" kısmından  açılır listeden "Donanım Kimlikleri"ni seçiyoruz.

"Değer" başlığı altında bulunan karışık alfabetik ve rakamlardan oluşan değerler sürücülerin donanım kimlikleridir. En üstte bulunan değere sağ tıklıyoruz ve kopyala diyoruz. Sonrasında Microsoft® Update Kataloğu sitesine gidiyoruz. Sağ tarafta bulunan arama kısmına kopyaladığımız donanım kimliğini yapıştırıyoruz.

Donanım kimliği' nde bulunan & işaretlerinden sonraki kimlikler.


Donanım kimliğini arattık ancak sürücüye ulaşamadık, yapmamız gereken donanım kimliğini en sağından silmemiz gerek. Her sonuca ulaşamadığımız da donanım kimliğinin en sonundaki & işareti de dahil  silip öyle aratıyoruz. Örneğin ben Bluetooth aygıtımın donanım kimliğini yazayım.



USB\VID_0930&PID_0220&REV_0001 (Tam hali, arattım sonuca ulaşamadım, o zaman & işareti de dahil en son kısmı siliyorum.) Yani aşağıda ki gibi olacak. Eğer bazı donanım kimliklerinde 3 tane & işareti varsa yine aynı işlemi yapın.

USB\VID_0930&PID_0220

Umarım sizlere yardımcı olabilmişimdir. Elimden geldiği kadar anlatmaya çalıştım. Eğer ki yapamazsanız veya herhangi bir sorunla karşılaşırsanız yorum kısmında belirtin, yardımcı olmaya çalışırım. Bir sonraki yazımda görüşmek üzere.


Share with your friends

Add your opinion
Disqus comments
Notification
This is just an example, you can fill it later with your own note.
Done